Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Verrasztó Gábor: Lövészárok Pasaréten

1.990 Ft
1.590 Ft
20%
Menny.:db
Gyártó:
Csaknem tizenhétezer négyszögöles területen létezett itt egykor a Pasaréti lövészárok, az ország legnagyobb hadi látványossága, amelyet a Júlia utca, a Pasaréti út, az Ákos (ma Gábor Áron) utca és a Hidegkúti út (a mai Szilágyi Erzsébet fasor) határolt.

Leírás és Paraméterek

Egész életemben Budát szerettem a legjobban, meg Pestet, meg Bécset, meg Torontót, meg Floridát, Las Vegasról nem is beszélve. Ám Buda az mégiscsak Buda!

Csaknem tizenhétezer négyszögöles területen létezett itt egykor a Pasaréti lövészárok, az ország legnagyobb hadi látványossága, amelyet a Júlia utca, a Pasaréti út, az Ákos (ma Gábor Áron) utca és a Hidegkúti út (a mai Szilágyi Erzsébet fasor) határolt. A lövészárok tehát nem húzódott el a Pasaréti út végén lévő erdőig, de ­Verrasztó Gábor kultúrtörténeti tárlatvezetése – a szó átvitt értelmében – az erdőn túlra is utat mutat, hiszen ott, „túl az Óperen­cián” is van élet, még az erdőn túl is, ahol bizony fantasztikus dolgok történtek és történnek még ma is.

A szerző pedig emberfeletti szorgalommal, kutatómunkával gyűjti az adatokat, érdekességeket, hogy azokat csodálatos történetekbe ágyazva az olvasók elé tárja – legyen szó akár a külön könyvet megérdemelt Körszállóról, a „félig bevert szegről”, vagy éppen „Az ajtó mögötti”, korabeli Júlia utcáról, ahonnan az egyik ottani ház erkélyéről talán egyszer még kitekint Szabó Magda, kézen fogva Szobotka Tiborral.

Köszönjük, hogy a gyönyörű kertek, történelmi korokat idéző épületek kulisszái mögé bepillantást engedő szerző most ezzel az újabb kötettel jelentkezik. Olvassák mosolyogva, netán megkönnyezve a históriákat, nem fognak csalódni.

Dombóvári Gábor

Megjelenés éve 2018
ISBN-szám 978 963 263 818 8
Terjedelem 128 oldal
Köszönet Kötetünk megjelenését a Budai Polgár Nonprofit Kft. támogatta. Köszönet:A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Mézesmadzag