Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Verrasztó Gábor: A lisztkereskedő, a cipész, a szabó és a konzul

2.490 Ft
1.990 Ft
20%
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A Budai históriák tizenharmadik kötete egy titokzatos csoda megfejtési kísérletével invitálja az olvasót a humorral és drámával teli élettörténetek világába, amelyek színtere az otthon. A lakók életmódján keresztül pillanthatunk bele a modernizmus szellemiségének kibontakozásába, amely új fejezetet jelentett az építészettörténetben: tiszta, világos tereket létrehozva. Az ember azonban együtt él emlékeivel, ezért ezekben a terekben is megtalálhattuk a történelmi korok berendezési tárgyait, családi emlékeket is magukban hordozva.

E könyv hiánypótló szerepet tölt be az építészettörténetben is, hiszen a keveset kutatott Melczer Károly és Ziegler Géza életéről számos újdonságot megtudhatunk, ezen kívül különféle sorsok Argentínától Párizsig terjedő részleteibe pillanthatunk bele. Példát nyújt a színésztársadalom összetartásáról – még ha csak egy rövid szereposztás erejéig is a Páger-ház építéstörténetének egyik felvonásában –, ugyanakkor a kor mára furcsa elvárásaira is rámutat: miért szabadkozik az ismert színésznő, ha rajtakapják, hogy a konyhából jön elő.

Annak ellenére, hogy bizonyos történetek majd száz esztendővel ezelőtt születtek, napjainkban is aktuális élethelyzetekkel találkozhatunk, legyen szó egy családi ház megépülésének hosszadalmas és fáradságos munkájáról, vagy a járványok és betegségek okozta veszteségek fájdalmáról.

Pontosan ezért érdemes Verrasztó Gábor sorozatát figyelemmel kísérni, mert az ismert és ismeretlen lakók történelmi lenyomatait életük legszemélyesebb színterén mutatja be: saját otthonukban.

Baldavári Eszter

A kötetben szereplő helyszínek:

Megjelenés éve 2022
ISBN-szám 978 615 6409 55 3
Terjedelem 124 oldal
Köszönet Kötetünk megjelenését Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata
és a Budai Polgár Nonprofit Kft. támogatta.

  

Mézesmadzag