Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2020 vers

Szalai Zsolt: Gyökeres ház

1.990 Ft
1.590 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:
Ha költözöl, elfogadod a meglévőt, sajáttá formálod a teret, megszokod, belakod. Látod és tapasztalod, megadod mindennek idejét, módját: otthonnak nevezed.

Leírás és Paraméterek

Ha költözöl, elfogadod a meglévőt, sajáttá formálod a teret, megszokod, belakod. Látod és tapasztalod, megadod mindennek idejét, módját: otthonnak nevezed.

Szalai Zsolt kötete egy családi ház, egyben egy egész közösség történetének nyomába ered. Az öttevényi, tóközi miliő, a városi és a falusi élettapasztalat konkrét, valóságos elemeiből töltekezik. Ugyanakkor a lírai költészet eszköztárával megformált versek a bontási folyamatok ábrázolásából építkezve a tér- és időbeli kiterjedéseket tágabb összefüggésbe helyezik. Olyan általános léttapasztalattá, melyek a személyes perspektívát az egyetemes emberi létezés irányába mozdítják.

A ház egykori és jelenkori lakói metonimikusan rendelődnek egymás mellé, az archiválás és a renoválás pedig egyszerre jelenti az egyszerű tárgyak, az élőlények, a helyhez kapcsolódó emlékek számbavételét.

A kötet versei a bontás-átalakítás fokozatait jelenítik meg. Úgy bánik nyersanyagával, úgy írja újra történeteit, hogy azok különbözőségeit a vers felépítményében megjeleníti, majd a lírai beszédszólamok segítségével a jelenbe ívelő, homogén felületté formálja.

A Gyökeres ház az egymással létezésnek, az egymás mellett élésnek és az egymás utániságnak költészettel mért tapasztalata.

Megjelenés éve 2020
ISBN-szám 978 963 263 967 3
Terjedelem 68 oldal
Köszönet A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Mézesmadzag