Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2020 vers

Sütő Csaba András: jönnek a házak

1.990 Ft
1.590 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:
Sütő Csaba András legújabb verseskötete természeti és épített, személyes és közösségi terek viszonyait tematizálja, központi fogalommá emelve ezekben a relációkban a házat.

Leírás és Paraméterek

– elő- és középtanulmányok –

Sütő Csaba András legújabb verseskötete természeti és épített, személyes és közösségi terek viszonyait tematizálja, központi fogalommá emelve ezekben a relációkban a házat.

A terek felépítettsége, kidolgozottsága behatárolja és kijelöli a gondolkodás, a mindennapi létezés lehetséges irányait. A kötetben a ház felépítése, a ház elfoglalása, birtokbavétele, a be- és kilépések sorozata, a tendenciózus, ismétlődő metódusok kerülnek kölcsönviszonyba egyes történések poé­tikus-narratív egymásba játszatásával, az időrétegek egymásra és egymásba vetíthetőségével.

A mesterséges építmények kialakítása, a privát és közösségi terek formálása a kötet másik alapvető irányvonala. Sütő Csaba András a környezet átalakulásának lokális tapasztalatán keresztül keres választ a sokunkat foglalkoztató kérdésre: progresszió-e a progresszió? A természetesen formálódó és a mesterségesen formált tér kölcsönhatása mellett két világszemlélet, világtapasztalat konfrontálódik a verseiben, amit nem lehet pusztán a generációk közötti különbségként felírni. Az egymásmellettiségre folyamatként reflektál, nem tudja és nem is akarja megkerülni annak humánumot érintő aspektusait.

A jönnek a házak egy talán triviális, de épp ezért alapvető fontosságú jelenség- és tünetegyüttes újragondolása a költészet eszköztárával.

Megjelenés éve 2020
ISBN-szám 978 963 263 966 6
Terjedelem 72 oldal
Köszönet A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Mézesmadzag

Youtube videók