Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Lázár Ervin-album

2.980 Ft
2.380 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:
Évek óta szinte az alvajárók biztonságával tudjuk, hogy nagy író ment el közülünk 2006 karácsonyán. Jelentőségét díjak is szavatolnák (Kossuth-díj, Prima Primissima), de nem ezeken múlik a maradandóság. Már tudjuk, hogy a legnagyobb magyar novellisták egyike a Csillagmajor írója, s hogy a legnagyobb mesemondónk az, aki kitalálta a Hétfejű Tündért és a Négyszögletű Kerek Erdőt.

Leírás és Paraméterek

Évek óta szinte az alvajárók biztonságával tudjuk, hogy nagy író ment el közülünk 2006 karácsonyán. Jelentőségét díjak is szavatolnák (Kossuth-díj, Prima Primissima), de nem ezeken múlik a maradandóság. Már tudjuk, hogy a legnagyobb magyar novellisták egyike a Csillagmajor írója, s hogy a legnagyobb mesemondónk az, aki kitalálta a Hétfejű Tündért és a Négyszögletű Kerek Erdőt. Tehetsége természete szerint csak a kisprózai formák jártak a kezére. És a meseszerűség! Ha nem mesét írt, hát akkor mesenovellát. Menekült is a mesébe.

 Filológiai kaland is ez a könyv, hiszen a fennmaradt kéziratváltozatok a művek születését, átváltozásait követik. De nemcsak töredékeket, legszebb műveinek végső szövegét is kézbe kapja az olvasó. Ebben a sajátos műfajú könyvben még az antológiaszerűség is benne van.

 Másfél száz képpel, dokumentumokkal láttatni akartuk, hogyan, mennyire él ma köztünk az író.

 A Hang–Kép–Írás sorozat különlegessége, hogy a hanganyag őrzi a naplót, az interjúkat, és ha akarjuk, csak le kell emelnünk a polcról, Lázár Ervin mesél nekünk.

Megjelenés éve 2015
ISBN-szám 978 963 263 485 2
Terjedelem 144 oldal
Válogatta, szerkesztette Vathy Zsuzsa és Komáromi Gabriella
Társkiadó A Petőfi Irodalmi Múzeummal közös kiadvány
Köszönet A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

  

Mézesmadzag