Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sütő András-album

2.980 Ft
2.380 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:
Sütő András (1927–2006) Herder- és Kossuth-díjas író mindenekelőtt a kisebbségi helyzetről valló és a közösségi megmaradás szolgálatába állított tanúságtételként gondolta el alkotói feladatát.

Leírás és Paraméterek

Sütő András (1927–2006) Herder- és Kossuth-díjas író mindenekelőtt a kisebbségi helyzetről valló és a közösségi megmaradás szolgálatába állított tanúságtételként gondolta el alkotói feladatát. Ez a célkitűzés egyszerre volt összhangban habitusával, társiasságot igénylő alkatával és következett azokból a bonyodalmas időkből, melyekben élnie adatott. Pályakezdése anekdotizáló prózai kísérleteit követően éppen azon az áron alakította ki a vállalt feladatának leginkább megfelelő elegyes műfaji formákat, hogy megalapozatlannak bizonyult reményeit elbúcsúztatta, s alkotói figyelmét afelé fordította, ami a legközvetlenebbül adódó valóságává nőtte ki magát: a hatalom természetrajzának irányába.

A Hang–Kép–Írás sorozat különlegessége, hogy kép és szöveg kölcsönhatásából rakja össze azt a mozaikot, amelyben az alkotó saját életpályája dokumentumainak kommentátoraként szólalhat meg, hogy azután megszólalása szó szerinti értelemben is megvalósulhasson a hozzáférhetővé tett hangzó anyagok révén.

Megjelenés éve 2020
ISBN-szám 978 963 263 998 7
Terjedelem 160 oldal
Válogatta, szerkesztette Török Dalma
Társkiadó A Petőfi Irodalmi Múzeummal közös kiadvány
Köszönet A kötet megjelenését az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

Mézesmadzag