Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2020 afrika napló próza regény utazás

Sólyom Erika: Szenegálom

2.990 Ft
2.390 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:
A könyv egy speciális úti jegyzet, személyes dakari élmények, benyomások gyöngyfüzére, zenével, helyi ízekkel és kulináris kalandokkal kiegészítve. A könyvön átívelő történet mindegyik fejezetben Cheikh Lô nyugat-afrikai énekes körül mozog és/vagy hozzá tér vissza.

Leírás és Paraméterek

Cheikh Lô először 2011 augusztusában látogatott Magyarországra, a Sziget Fesztivál fellépőjeként láthatta a közönség. A művész 2015 októberében Budapesten átvette a WOMEX világzenei expo művészeti különdíját. A könyv fejezeteinek során az olvasók betekintést nyernek a szenegáli mindennapokba rövid személyes történeteken keresztül, finom humorral fűszerezve, megismerve azt zenei stílust, illetve a helyi szúfi iszlám mozgalmat, a Baye Fall tradíciót, mely Cheikh Lô zenéjének és filozófiájának is szerves része.

Sólyom Erika nyelvész, orosz–angol–magyar mint idegen nyelv szakos nyelvtanár, a ­Colloquial Hungarian népszerű magyar társalgási nyelvkönyv társszerzője. 1997 és 2003 között New Yorkban élt, az NYU-n diplomázott szociolingvisztikából. 2011 január 11‑én az elméleti tanulmányokat maga mögött hagyva, a wolof nyelvvel a tarsolyában elutazott Szenegálba, 11 napot töltött Dakarban, ott született meg a Szenegálom. A könyv egy speciális úti jegyzet, személyes dakari élmények, benyomások gyöngyfüzére, zenével, helyi ízekkel és kulináris kalandokkal kiegészítve. A könyvön átívelő történet mindegyik fejezetben Cheikh Lô nyugat-afrikai énekes körül mozog és/vagy hozzá tér vissza.

Megjelenés éve 2020
ISBN-szám 978 963 263 884 3
Terjedelem 136 oldal

Mézesmadzag