Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2022 próza regény

Simon Géza: Apád nevében [e-könyv]

2.100 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Ez egy háborúellenes regény, amennyiben egy háborús tett háborús tettet szül. A cselekmény hátterét Amerika Afganisztánban folytatott terrorellenes háborúja nyújtja.

A történet főhőse Hamid, egy 15 éves afgán fiú, aki miután 1979-ben a Vörös Hadsereg megtámadta Afganisztánt, elmenekül szülőföldjéről. Pakisztánon keresztül vándorol ki Amerikába, ahol elvégzi egyetemi tanulmányait, orvos lesz, feleségül vesz egy texasi lányt, két gyermek apjává válik. El van ragadtatva Amerikától, de nem minden fenntartás nélkül. 9/11 sorsfordulatot jelent Hamid és az Egyesült Államok életében is. A II. öbölháborút, Afganisztán és Irak megszállását követően Hamid elveszíti hitét Amerikában. Önkéntes orvosként szolgál Qondüzben, Afganisztánban, amikor 2015-ben az amerikai légierő bombatámadást mér a város kórházára. Az események után a helybeli mullah megkörnyékezi, hogy hajlandó lenne-e Amerikában megölni egy drónokat irányító katonát. Igent merjen-e mondani Hamid, meg lehet-e úszni egy ilyen merényletet letartóztatás nélkül?

Simon Géza magyar–amerikai orvos 1956 decemberében hagyta el Magyarországot. Egyetemi tanulmányait Amerikában végezte, orvosi diplomát szerzett. Vietnámban, egy gyalogsági zászlóalj besorozott orvosaként szolgált, majd Minneapolisban veterán katonák betegellátásával foglalkozott. Könyvírásra nyugdíjas korában szánta el magát. 2018-ban megjelent A haza felé című esszékötete a Napkút Kiadó gondozásában. Ez az első regénye.

Megjelenés éve 2022
Formátum epub, mobi
ISBN-szám 978 615 6555 13 7
Terjedelem 192 oldal

Mézesmadzag