Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Robert Walser: Havazás

2.790 Ft
2.230 Ft
20%
Menny.:db
Gyártó:
A nagy svájci író, Robert Walser (1878–1956) életműsorozatának jelen kötete az életmű két fontos kisprózai gyűjteményét tartalmazza (Nem, egészen más; Havazás). Kiadásunk az író mindkét említett kötetének teljes anyagát tartalmazza.

Leírás és Paraméterek

A vastag havazás eltakarta az arcát, a kezét, szegény testét vérző sebével együtt, a nemes kitartást, a férfias eltökéltséget, a derék és bátor lelket. Valaki átlépheti a sírt anélkül, hogy bármit észrevenne, de neki már, aki a hó alatt fekszik, jól megy sora, ő merő nyugalom, békesség, ő hazatalált. – Felesége otthon áll az ablaknál, nézi a havazást, és azt gondolja: „Hol is lehet ő most, és mi lehet vele? Bizonyára nem esik bántódása.” És ekkor hirtelen megpillantja, látomása van. Ellép az ablaktól, leül és sír.

(Havazás)

A nagy svájci író, Robert Walser (1878–1956) életműsorozatának jelen kötete az életmű két fontos kisprózai gyűjteményét tartalmazza (Nem, egészen más; Havazás). A két mű az 1910-es években jelent meg (az első, eredeti címén: Geschichten, 1914-ben; a második, Kleine Prosa címen, 1917-ben), és az író tárcanovella-művészetének emlékezetes darabja. Mély emberi részvét, a peremvidékek és peremfigurák iránti bánatos figyelem, önéletrajzi hitel, megrendítően együttérző ábrázolás, minden művészi szemfényvesztéstől tartózkodó szemlélet – ezt érzi olvasás közben, aki Walser kis remekeihez bármikor és bárhol közeledik. És azt érzi még: ez az író minden olvasójának szemébe néz.

Kiadásunk az író mindkét említett kötetének teljes anyagát tartalmazza.

Megjelenés éve 2020
ISBN-szám 978 963 263 957 4
Terjedelem 224 oldal
Fordította Báthori Csaba

Mézesmadzag