Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2021 műfordítás novella próza

Robert Walser: A rózsa

2.490 Ft
1.990 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:
Gyöngéd, mégis bizonyos fokig kőszívű dolog, ha most kigyöngyölünk egy történetet, amely hírül adja, hogy egy szép napon egy majomnak eszébe jutott: elmegy a kávéházba, hogy ott agyonüsse az időt. Egyáltalán nem ütődött fején keménykalapot viselt, széles karimájú filckalap lehetett; kezén pedig a legválogatottabb kesztyűt, amelyet egy férfidivatüzlet valaha is kirakatba tett.

Leírás és Paraméterek

Gyöngéd, mégis bizonyos fokig kőszívű dolog, ha most kigyöngyölünk egy történetet, amely hírül adja, hogy egy szép napon egy majomnak eszébe jutott: elmegy a kávéházba, hogy ott agyonüsse az időt. Egyáltalán nem ütődött fején keménykalapot viselt, széles karimájú filckalap lehetett; kezén pedig a legválogatottabb kesztyűt, amelyet egy férfidivatüzlet valaha is kirakatba tett. Az öltönye? Tipp-topp. Néhány furcsán fifikás, pihekönnyű, már önmagában látványos, őt magát némileg leleplező mondat után a teázó-részlegen találta magát, ahol fülbemászó muzsika – akár levelek susogása – zsongott szerte a térben.

(A majom)


 

Robert Walser-sorozatunk új kötete a nagy svájci író utolsó, 1925-ben megjelent kötetének (Die Rose) teljes anyagát tartalmazza. A kis könyv – rövid tárcák füzére – Walser legszeszélyesebb műve: aggálytalanul és merészen játszik az olvasóval – szinte a bohóc burleszk maszkját ölti, sokszor megtréfálja várakozásait, ingerlő, váratlan, olykor hibbantnak vagy mesterkélten elmésnek látszó betéteket sző szövegébe, mintha csak amúgy mellesleg fecsegné el életünk legtalányosabb valóságait és igazságait. Walser prózája a szív legtitkoltabb zugaiból tolul fel, és csak a legnyitottabb szívhez szólhat teljeskörűen és hitelesen. Bár találna ilyen olvasókra!

A fordítás – akár az utóbbi évek hat Walser-kötetének anyaga – Báthori Csaba munkája.

Megjelenés éve 2021
ISBN-szám 978 615 6283 40 5
Terjedelem 96 oldal
Fordította Báthori Csaba

Mézesmadzag