Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2019 album japán művészet

Rácz Ibolya – Tóth-Vásárhelyi Réka: Kokesi

6.800 Ft
Menny.:db
Kiadó:
Amikor az ember babát készít, kicsit isten szerepében tetszeleg, apró figurát teremt, amivel játszani lehet, vagy amulettként őrzi magánál. A Japánban alkotott kokesi baba is hasonló körülmények között született és terjedt el szerte a világon.

Leírás és Paraméterek

A japán fababák világa

Amikor az ember babát készít, kicsit isten szerepében tetszeleg, apró figurát teremt, amivel játszani lehet, vagy amulettként őrzi magánál. A Japánban alkotott kokesi baba is hasonló körülmények között született és terjedt el szerte a világon. Az alig kétszáz éves fababát Japán legnagyobb szigetének északkeleti részén, a Honsú sziget Tóhoku nevű régiójában alkották meg először ügyes kezű mesterek, hogy a gyógyfürdőket látogató emberek tudjanak ajándékot vinni szeretteik számára. Így terjedt el különböző változatokban a kokesi baba egész Japánban, és virágkorát éli ma is. Évente versenyeket, fesztiválokat rendeznek tiszteletére.

A kokesibaba-készítés legjelentősebb magyar képviselője Tóth-Vásárhelyi Réka, aki már több ízben nyert rangos díjat babáival a szigetországban. A magyar kokesi babák művésze most színes képekben gazdag könyvben foglalja össze Rácz Ibolya szerzőtársával mindazt, amit a kokesiről tudni kell. A megkerülhetetlen alapművet melegen ajánlom mindazok számára, akik a japán kultúra szerelmesei, és akik erről a különleges japán babáról meg akarnak tudni mindent.

Vihar Judit

Megjelenés éve 2019
ISBN-szám 978 963 263 880 5
Terjedelem 184 oldal
Szakmai lektor Dr. Vihar Judit
Köszönet A kötet megjelenését támogatta az Academia Humana Alapítvány és a Sushi Sei Étterem.

  

Mézesmadzag