Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2022 Napkút próza novella próza

Petőcz András: Az öregasszony, aki valamikor kislány volt

2.990 Ft
2.390 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:

Az öregasszony, aki valamikor kislány volt, a postás jellegzetesen csontos arcába néz. Látja a kiugró pofacsontot, a kitüremkedő, szokatlanul erős szemöldököt. Amikor a postás mélyen ülő, hideg, kék szemébe pillant, megborzong kicsit, mintha valami hűvös fuvallat érné hirtelen a testét.

Leírás és Paraméterek

Petőcz András új novelláskötete szerves folytatása a szerző korábbi, a Napkút Kiadónál megjelent A denevér vére című gyűjteményének.

Az elbeszélések hangvétele a klasszikus magyar rövidpróza hagyományait folytatja, sokszor Mándy Iván, vagy éppen Csáth Géza stílusát idézik, a nyolcvanas évek prózai hagyományán túllépve azonban ismét a történet kerül bennük előtérbe. Petőcz munkáival jól illusztrálja mindazt, amit interjúkban, esszékben is sokszor hangoztat, hogy van miről mesélnie egy mai, kortárs szépírónak.

Petőcz András kötete, Az öregasszony, aki valamikor kislány volt igazi modern próza. Rólunk szól a szerző. A mi szomszédunkban is lakhat a fiú, aki az apjától leste el lefegyverző mosolyát; a lány, aki fülig szerelmes a tanárába; az öregasszony, aki talán az utolsó sétáját teszi a kutyájával, mielőtt eltávozna közülünk. Sőt, mi magunk vagyunk ezek az apák és fiúk, lányok és öregasszonyok, mi magunk vagyunk mindenki, aki feltűnik itt, ennek a könyvnek a lapjain.

Megjelenés éve 2022
ISBN-szám 978 615 6409 13 3
Terjedelem 104 oldal
Köszönet A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Mézesmadzag