Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2020 belga műfordítás próza regény

Paul Willems: Itt minden valós

1.990 Ft
1.590 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:
„Aki az álom fonalával kötődik az élethez, annak minden valós.” Az ifjú narrátor a Van Acker család életének egy szakaszát beszéli el, az eseményeket egyre inkább átszövik Jacques meséi, melyek mintha Andersen tollából származnának, s a két világ közti határ átjárhatóvá válik.

Leírás és Paraméterek

„Aki az álom fonalával kötődik az élethez, annak minden valós.”

Az ifjú narrátor a Van Acker család életének egy szakaszát beszéli el, az eseményeket egyre inkább átszövik Jacques meséi, melyek mintha Andersen tollából származnának, s a két világ közti határ átjárhatóvá válik.

A szereplők vágyaik beteljesítésére törekednek, ám ezt az élet megtagadja tőlük: Françoise, a szép fiatal lány beleszeret apja második feleségének fiába, ­Jacques-ba, de túl közel kerül álmához, s ez halálához vezet (mint a pillangó, amelyet vonz a lámpafény, és végül megég). Jacques szeretne kiszabadulni abból a világból, ahol a pénz az úr, ám rájön, hogy ez lehetetlen, az élet legyőzi álmait. Pierre, Françoise bátyja gyorsan lemond vágyairól, míg a másik fiútestvérnek, az izomsorvadásban szenvedő narrátornak soha nem is voltak. Ikarosznak nevezett sárkányát nem engedi túl magasra szállni, ezzel (a vágy beteljesítésének megtagadásával) megakadályozza, hogy leessen, így menti meg a pusztulástól.

Az apa, a sikeres üzletember a másik táborhoz, a pénz táborához tartozik. Ő és fiatal felesége, Suzanne mama a regény leginkább szembenálló szereplői, azt a feszültséget illusztrálják, amelyet a valós és a tündéri konfrontációja idéz elő. E két világ határát átlépve, Suzanne mamának csak szenvedés jut osztályrészül.

Paul Willemst a Belga Királyi Francia Nyelvi és Irodalmi Akadémia tagjává választották, Marzotto-­díjjal, valamint a Belgiumi Francia Irodalom ötévente kiadásra kerülő díjával tüntették ki.

Megjelenés éve 2020
ISBN-szám 978 963 263 987 1
Terjedelem 122 oldal
Fordította Károly Judit

Mézesmadzag