Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Oya Baydar: Az elveszett szó

4.990 Ft
3.990 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:

Arra gondol, mennyire nagyon szereti az emberét. Egész testében, minden tagjában, a hajszálaitól kezdve a szeméremtájékáig mindenében érezte Mahmut szerelmét. Bármi is legyen a vége, jó, hogy ezt átélhettük! Allah nem adja meg minden szolgájának az ilyen szenvedélyt! Ha azon az éjszakán nem eredtem volna a fekete bárány után, ha nem távolodtam volna el a falutól hegyen-völgyön át, ha az apukámnak nem esik meg rajtam a szíve, és nem engedett volna titokban szabadon, amerre látok, kockáztatva azt, hogy megszegi a falu törvényét, ha mindez nem történik, akkor nem találkoztam volna Mahmuttal. Csodálattal töltötte el a sors. Szentség volt abban az éjjelben. Áldás volt, ami történt. Érzi, hogy újra remény gyúlik a lelkében. Hamarosan meggyógyulok, és kijutok ebből a szobából. Elindulunk a tengerekhez. Reményeket fogok szülni.

Leírás és Paraméterek

Egy író, aki már nem képes írni és elvesztette a mondanivalóját. Felesége, a megszállott tudós, és fiuk, aki visszautasítja a rákényszerített elvárásokat, ehelyett inkább egy távoli szigeten keres menedéket a világot behálózó erőszak elől. Egy kurd fiatal, aki a desztánok, legendák hívószavára és az elnyomottság ellen lázadva a hegyekbe vonul, de az ott folyó erőszak láttán megszökik. Egy fiatal lány, aki a szokásrend halálos ítélete elől menekül. Egy besúgó. Egy külföldi, akinek testrészei szanaszéjjel repülnek egy öngyilkos merényletben Isztambulban. Egy város Délkelet-Törökországban, egy különleges nő és egy különleges élet. Egy apró kis sziget Norvégiában, egy gyermek, aki egyre csak várja anyját, a mesebeli hercegnőt, de az már soha nem fog jönni.

Hol kezdődik az erőszak? Egy laboratóriumi kísérlet során, mikor a kutató feláldozza egy egér életét? Amikor a háborúban gyilkolnak és meghalnak? Amikor a gyermekeinkre rákényszerítjük saját értékeinket? Amikor lefényképezzük egy ember szenvedését? Amikor szeretkezünk? Amikor a becsület nevében ölünk? Vagy amikor kirekesztjük azt, aki más?


„Oya Baydar polifonikus regénye a hitelesség elvesztését, valamint az ezzel járó bűntudat, szorongás és kétségbeesés hatásait vizsgálja. Nyíltan és együttérzően meri feltárni a kurdkérdést, Törökország egyik legérzékenyebb kulturális és politikai tabuját. Törökországnak több olyan íróra van szüksége, mint Oya Baydar, és több olyan könyvre, mint Az elveszett szó.” (World Literature Today Magazine)

Megjelenés éve 2024
ISBN-szám 978 615 6555 96 0
Terjedelem 400 oldal
Fordította Schmidt Szonja Emese

Mézesmadzag