Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Örkény István-album

2.980 Ft
2.380 Ft
20%
Menny.:db
Gyártó:
Jelen kötet Örkény István (1912–1979) író és drámaíró életének és életművének lenyomatát adja. Az életrajzhoz szorosan kapcsolódó fényképeken, képeslapokon, leveleken, kéziratrészleteken keresztül arra tesz kísérletet, hogy végigvezesse az olvasót Örkény munkásságán és mindeközben kiemelje az életrajz fontosabb állomásait.

Leírás és Paraméterek

Örkény István munkássága hangsúlyos és megkerülhetetlen része a magyar irodalom 20. századi történetének. Emellett az író szövegei nem csupán az irodalomtörténet szerves részét képezik, hanem megszületésük óta az élő magyar irodalom hagyományának is újra és újra felbukkanó szövetét jelentik. Jelen album nem egyszerűen az írói, drámaírói munkásságot kívánja bemutatni, hanem a szerző életébe, hétköznapjaiba, dolgozószobájába is bepillantást enged, teszi ezt kevésbé vagy egyáltalán nem ismert fényképek, dokumentumok és kéziratok segítségével. A közel másfél száz képet felvonultató album láttatja az író életét, és mindeközben a szöveges vagy hangzó interjúrészletek által maga a szerző kalauzol végig bennünket a képanyagon.

A Hang–Kép–Írás sorozat különlegessége, hogy a hang, a kép és a szöveg segítségével kísérel meg átfogó és természetesen elkerülhetetlenül szubjektív képet mutatni a választott szerzőről, jelen esetben Örkény Istvánról.

Megjelenés éve 2018
ISBN-szám 978 963 263 791 4
Terjedelem 144 oldal
Válogatta, szerkesztette Vincze Ferenc
Társkiadó A Petőfi Irodalmi Múzeummal közös kiadvány
Köszönet A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Mézesmadzag