Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2019 tanulmány zenetudomány

Ordasi Péter: Csodafiú-szarvas

2.490 Ft
1.990 Ft
20%
Menny.:db
Gyártó:
Ordasi Péter disszertációját a választott téma körében két tanulmány is előkészítette, melyek 2000-ben és 2001-ben folyóiratokban jelentek meg. Ebben az összefüggésben a jelenlegi értekezés egy többéves távlatú, szellemi produktum eredményének tekinthető.

Leírás és Paraméterek

Kocsár Miklós kórusműve a hagyomány és a kortárs líra keresztútján

Ordasi Péter disszertációját a választott téma körében két tanulmány is előkészítette, melyek 2000-ben és 2001-ben folyóiratokban jelentek meg. Ebben az összefüggésben a jelenlegi értekezés egy többéves távlatú, szellemi produktum eredményének tekinthető. Az említett előzményeken túl az értekezés megalapozásában Ordasi karnagyi-művészi tevékenysége is jelentős szerepet játszott, hiszen a mű betanításának és megszólaltatásának művészi élménye és tapasztalata nem csekély eredménnyel gazdagította a szerzői látásmódot. E kétirányú szellemi élménynek és szemléletmódnak új produktumaként értékelhető a jelenlegi doktori dolgozat.

A tárgyalás csúcspontjaként kerül sor a Csodafiú-szarvas remekmű sok szempontú átvilágítására. A regösének hagyományából eredő szövegforrásnak és értékelésének ismeretanyaga a Nagy László költemény összefüggésében teljesedik ki. Izgalmas szellemi folyamat részesévé válik az olvasó az új magyar líra e remekművének magas szintű analízisében.

A disszertáció a maga szerkezetében, komplex szemléletében, a szellemi és művészi igényesség egyidejűségében, mélyreható elemzéseinek eredetiségében kimagasló értékű produktum nemcsak a DLA-disszertáció műfajában, de a magyar zenetudományi irodalom összefüggésében is.

dr. Berlász Melinda
opponens

Megjelenés éve 2019
ISBN-szám 978 963 263 827 0
Terjedelem 170 oldal
Borító Kóthay Gábor
Köszönet A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Mézesmadzag