Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Orbán Ottó-album

2.980 Ft
2.380 Ft
20%
Kiadó:
Orbán Ottó (1936–2002) költészete, miközben csökönyösen csakis magáról szólt, mindenfélével zsúfolt hatalmas freskó, mozgalmas, tragikus-katartikus drámák megjelenítője. Terjedelmében és belső terében egyaránt nagyarányú, fájdalommal és gyönyörűséggel visszhangos életműve halála percéig megtartotta megváltó természetét.

Leírás és Paraméterek

Orbán Ottó (1936–2002) költészete, miközben csökönyösen csakis magáról szólt, mindenfélével zsúfolt hatalmas freskó, mozgalmas, tragikus-katartikus drámák megjelenítője. Terjedelmében és belső terében egyaránt nagyarányú, fájdalommal és gyönyörűséggel visszhangos életműve halála percéig megtartotta megváltó természetét. A megtört testben a lélek kikezdhetetlen egészsége volt pályája bére. Ezért van, hogy ha józanul-illúziótlanul, ha illendően kétkedve beszélt is a líra jelenéről, jövőjéről, végül mégis mindig úgy éreztük, hogy, meglehet, most éppen nem divatos, de megejtő hevülettel, már-már romantikus elragadtatással hitt a vers nemcsak magára érvényes, hanem mindenkire, az egész világra kiterjeszthető jobbító erejében. Hitte, hogy amit csinál, halálosan fontos, a legfontosabb a világon.

 A Kiadó Hang–Kép–Írás című sorozatának újítása, hogy a hagyományos szövegközlés mellett hangzóanyagot is közzétesz. A mellékelt CD-lemezen részletek hallhatók a Kabdebó Lóránttal folytatott életútinterjúból, valamint a költő saját verseiből olvas fel.

Megjelenés éve 2007
ISBN-szám 978 963 8478 69 6
Terjedelem 136 oldal
Válogatta, szerkesztette Ambrus Lajos, Prágai Tamás
Társkiadó A Petőfi Irodalmi Múzeummal közös kiadvány
Köszönet A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alapprogram – Magyar Könyv Alapítvány támogatta.

  

Mézesmadzag