Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Novotny Tihamér: Értékhalászat

4.990 Ft
3.990 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:
A művészettörténész szerző mindig is fontosnak tartotta az értékközpontúságot – az emlékezést, az elfelejtett életművek felszínre hozását, valamint az értékteremtést, értékbemutatást, értékőrzést, értékfeltárást –, mindent összevetve: az értékhalászatot.

Leírás és Paraméterek

Művészeti írások (2013–2020)

A művészettörténész szerző mindig is fontosnak tartotta az értékközpontúságot – az emlékezést, az elfelejtett életművek felszínre hozását, valamint az értékteremtést, értékbemutatást, értékőrzést, értékfeltárást –, mindent összevetve: az értékhalászatot. S 2010-től a Kortárs folyóirat kép- és képzőművészeti rovatszerkesztőjeként is ugyanezt a szemléletet képviseli: azaz az értékhalászat ügyét kiegészíti a „szembe menni a fősodorral” gondolatával; vagyis írásaiban szembefordul az elferdült divatos áramlatok valódi sokszínűséget, valódi másságot romboló kizárólagosságával.

Az Értékhalászat című kötet a szerzőnek leginkább a Kortárs folyóiratban és más lapokban, valamint időszaki kiadványokban megjelent, illetve kisebb részben eddig publikálatlan írásait gyűjti egybe.

A kötet szöveges oldalait az üresen maradó részek szürkeárnyalatos illusztrációi, valamint a kötet végéhez kapcsolódó névmutató, illetve a színes képmelléklet reprodukciói teszik érthetőbbé, élvezetesebbé és gazdagabbá.

Megjelenés éve 2021
ISBN-szám 978 615 6283 73 3
Terjedelem 656 oldal
Köszönet A kötet megjelenését a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Mézesmadzag