Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mészöly Miklós-album

2.980 Ft
2.380 Ft
20%
Kiadó:
Mészöly Miklós (1921–2001) életművéhez kínál új „érintéseket” ez a kötet. Nem értelmezi újra a pannon próza klasszikusának munkáit, nem nyújt radikálisan új elemzési szempontokat, de: mélyít és pontosít.

Leírás és Paraméterek

Mészöly Miklós (1921–2001) életművéhez kínál új „érintéseket” ez a kötet.

 Nem értelmezi újra a pannon próza klasszikusának munkáit, nem nyújt radikálisan új elemzési szempontokat, de: mélyít és pontosít. Lapjain eddig nem publikált életrajzi dokumentumok, fényképek, levelek, interjúrészletek, kéziratos naplójegyzetek szerepelnek az írói hagyatékból – utóbbiak természetesen az esszé és a filozófia határáról, újabb adalékául annak, hogy Mészöly az életközeli problémák mellett milyen szenvedélyesen és elmélyülten foglalkozott a létezés filozófiai, pszichológiai feltételeivel.

 A Kiadó Hang–Kép–Írás című, e kötettel induló sorozatának újítása, hogy a hagyományos szövegközlés mellett hangzóanyagot is közzétesz. A mellékelt CD-lemezen Mészöly Miklós beszél; interjút ad, felolvas, verseit mondja. Azzal a feledhetetlen pontossággal és szikársággal, amely műveit is, lényét is oly markánsan jellemezte.

Megjelenés éve 2006
ISBN-szám 963 8478 08 X
Terjedelem 156 oldal
Válogatta, szerkesztette Ambrus Lajos, Prágai Tamás
Társkiadó A Petőfi Irodalmi Múzeummal közös kiadvány
Köszönet A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alapprogram – Magyar Könyv Alapítvány támogatta.

  

Mézesmadzag