Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kurcz Ádám István: Gion Nándor művei és műhelytitkai

3.990 Ft
3.190 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:
Gion Nándor (1941–2002) egyike a legnagyobb délvidéki magyar prózaíróknak. Az ő esetében is igazolódik az a régi tapasztalat, hogy minden jelentős életmű megtalálja a maga értelmezőit.

Leírás és Paraméterek

Gion Nándor (1941–2002) egyike a legnagyobb délvidéki magyar prózaíróknak. Az ő esetében is igazolódik az a régi tapasztalat, hogy minden jelentős életmű megtalálja a maga értelmezőit.

Kurcz Ádám István mélyen érti Gion Nándor életművének belső utalásrendszerét, logikáját, építkezését, így a Gion-próza szoros olvasaton nyugvó, teljesen eredeti értelmezését teremti meg. Rejtett utalásokra világít rá, számos sajátos szimbólumot értelmez, parabolák hátterét tárja fel. A Gion Nándor művei és műhelytitkai című könyv az életmű alapvonulatait mutatja be; erős elméleti, s így fogalmi megalapozottságú elemzései középpontjában a kisebbségi helyzetet megélt író identitással kapcsolatos dilemmái állnak. A kötet behatóan vizsgálja valóság, életút és mű egymást kölcsönösen meghatározó összefüggésrendszerét, amelyből a művek önálló életet nyert létükkel kiemelkednek. A könyvet olvasva az életmű formálódásának folyamatát is érzékeljük: közeli figyelői lehetünk a valóságra adott emberi-írói válaszok tudatos alakításának, miközben újra megérezzük a Gion-próza „dúsított realizmusának” erejét.

Füzi László

Megjelenés éve 2017
ISBN-szám 978 963 263 684 9
Terjedelem 428 oldal
Köszönet A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap, a Budavári Önkormányzat, Budapest Főváros X. Kerület Kőbányai Önkormányzat,
Budapest Főváros XII. Kerület Hegyvidéki Önkormányzat, Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzata
és Budapest Főváros Terézváros Önkormányzata támogatta.

Mézesmadzag