Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Jolanta Sosnowska: Krisztus hadvezére, 2. kötet

9.950 Ft
7.960 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:

Szent II. János Pál életrajza, 2. kötet

Leírás és Paraméterek

A világ evangelizálásának újabb mozgalmas fejezetébe lép „Krisztus hadvezére” életútjának második kötete. A misszióknak egy időre gátat vetett a lengyel pápa ellen elkövetett merénylet. Gyógyulását követően ismét II. János Pállal járjuk a világot, még a polgárháborúval sújtott, igen veszélyes latin-amerikai és afrikai államokba, a más vallású ázsiai országokba, sok szigetre is eljutunk, nem beszélve a két lengyelországi zarándoklatról. Láthatjuk, hogyan hat a lengyel pápa személyisége nemcsak az egyes emberekre, hanem a világpolitikára is; neki köszönhetően ér békésen véget például a Falkland/Malvin-szigetek birtoklásáért támadt konfliktus és a Beagle-csatornáról folyó argentin–chilei szembenállás. Tanúi lehetünk annak, milyen nagy odaadással tevékenykedik a Szentatya minden háború lezárásán. „Fültanúi” lehetünk a legnagyobb politikusokkal, Ronald Reagannel és Mihail Gorbacsovval folytatott beszélgetéseinek. Részt vehetünk az audienciákon a legszegényebb és teljesen ismeretlen, de nagyon érdekes emberekkel együtt. Elkísérjük a pápát, amikor nyaralni megy az Alpokba és a Dolomitokba, vele együtt csodáljuk a Mont Blanc-t. Meghatottan figyeljük, mennyire a szívén viseli II. János Pál Lengyelország sorsát, hogyan reagál 1989-ben a fordulatot hozó „kerekasztalra”. A szerző sok kulisszatitokról lebbenti fel a fátylat.

E könyv komoly értéke a hivatalos és teljesen magán jellegű felszólalásokból, valamint a pápa írásaiból vett számos, igen jó érzékkel választott idézet. Ezek ma is aktuális gondolatok, mintha csak most elemezné Lengyelország helyét Európában és a világban, valamint az Egyházban. Nemcsak Szent II. János Pál életét ismerjük meg, amely már a múlté, hanem a tanítását is, ami sohasem lehet a múlté − ezért is íródott ez a mű.

Krisztus hadvezére a Szentatya egyetlen ilyen gazdag, négy vaskos kötetre tervezett életrajzát hatalmas illusztrációs anyaggal (e kötetben 150 fényképpel), szép, világosan érthető nyelvezettel írta meg szerzője. Mindenkit magával ragadó, lenyűgöző időutazás II. János Pál korába.

Megjelenés éve 2022
ISBN-szám 978 615 6409 28 7
Terjedelem 432 oldal
Fordította Pálfalvi Lajos
Köszönet A kötet megjelenését támogatta a Wacław Felczak Alapítvány és a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetsége.

  

Mézesmadzag