Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ivan Vazov: Bujdosók

1.490 Ft
Kiadó:
Ivan Vazov, Bulgária első világhírű írója e kisregényével a balkáni történelem egy igen sajátos és érdekes, hazánkban kevéssé ismert időszakába enged bepillantást, bemutatva a romániai bolgár forradalmi emigránsok hősi, de nélkülözésekkel és megaláztatásokkal teli világát.

Leírás és Paraméterek

Kisregény

Ivan Vazov, Bulgária első világhírű írója e kisregényével a balkáni történelem egy igen sajátos és érdekes, hazánkban kevéssé ismert időszakába enged bepillantást, bemutatva a romániai bolgár forradalmi emigránsok hősi, de nélkülözésekkel és megaláztatásokkal teli világát. A cselekmény során végigkísérhetjük az apja üzletét hátrahagyó regényes lelkű ifjú, Bracskov, a vad indulatoktól vezérelt, rettenthetetlen Makedonszki és társaik keservekkel, kudarcokkal és megaláztatással teli életét s tragikus, mégis hősies pusztulását. A bolgár történelem egyik legdicsőbb időszakának halhatatlan krónikása örök emléket állít a rongyos hazafiaknak, akiknek sorsa életükben nyomor és megvetés, halálukban a feledés volt, annak ellenére, hogy mindenkinél nagyobb áldozatot hoztak hazájuk szabadságáért.

Megjelenés éve 2015
ISBN-szám 978 963 263 529 3
Terjedelem 116 oldal
Fordította Elena Batinkova és Kovács Gergely
Köszönet A kötet megjelenését támogatta a Bolgár Kulturális, Dokumentációs és Információs Központ, a Terézvárosi Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat, Budapest Főváros XI. Ker. Bolgár Önkormányzata, Budapest Főváros XIII. kerületi Bolgár Önkormányzata, Budapest XXII. Kerületi Bolgár Nemzetiségi Önkormányzata és Kecskemét Megyei Jogú Város Bolgár Települési Kisebbségi Önkormányzata

Mézesmadzag