Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyurkovics Tibor-album

2.980 Ft
2.380 Ft
20%
Menny.:db
Gyártó:
Gyurkovics Tibor sokoldalú szerző volt. A versek mellett regényeket, elbeszéléseket, lírai esszéket, morális hangvételű és groteszk színműveket, publicisztikát egyaránt írt, ezért nevezte őt Szeghalmi Elemér irodalomtörténész és Hernádi Gyula a magyar irodalom pentatlonistájának, azaz öttusa-bajnokának.

Leírás és Paraméterek

Gyurkovics Tibor sokoldalú szerző volt. A versek mellett regényeket, elbeszéléseket, lírai esszéket, morális hangvételű és groteszk színműveket, publicisztikát egyaránt írt, ezért nevezte őt Szeghalmi Elemér irodalomtörténész és Hernádi Gyula a magyar irodalom pentatlonistájának, azaz öttusa-bajnokának. Beke Albert irodalomtörténész szerint a XX. század második felének legnagyobb költője.

Ebben az albumban több mint másfél száz fotóval és dokumentummal bemutatjuk irodalmi és színházi (drámaírói és színészi) munkásságát, az életutat a rákosfalvai szülői háztól a kezdeti nehézségeken és elutasításokon át a színházi sikerekig és az elismertségig, bemutatjuk a számára oly fontos barátokat, a hozzá intézett néha ellenséges, többségében bátorító szavakat, mert „csak a barátokban van meg az odafigyelés, ritka, mint a fehér holló”.

A Hang–Kép–Írás sorozat különlegessége, hogy a hang, a kép és a szöveg segítségével kísérel meg átfogó és természetesen elkerülhetetlenül szubjektív képet mutatni a választott szerzőről, jelen esetben Gyurkovics Tiborról.

Megjelenés éve 2019
ISBN-szám 978 963 263 867 6
Terjedelem 160 oldal
Válogatta, szerkesztette Gyurkovics Györgyi
Társkiadó A Petőfi Irodalmi Múzeummal közös kiadvány
Köszönet A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

Mézesmadzag