Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2019 dráma életmű próza

Gion Nándor: Krisztus katonái a Görbe utcából

4.990 Ft
3.990 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:
A Gion-életműkiadás 6. kötete kezet nyújt az előző kötetnek: az abból kimaradt naplórészletekkel, visszaemlékezésekkel, ifjúkori művekkel kezdődik, visszarepítve a vajdasági gyermek- és iskoláskorba, a szabadkai középiskolás és az újvidéki egyetemi és pályakezdő évekbe.

Leírás és Paraméterek

Prózai és drámai művek

A Gion-életműkiadás 6. kötete kezet nyújt az előző kötetnek: az abból kimaradt naplórészletekkel, visszaemlékezésekkel, ifjúkori művekkel kezdődik, visszarepítve a vajdasági gyermek- és iskoláskorba, a szabadkai középiskolás és az újvidéki egyetemi és pályakezdő évekbe. Ezután az író érett korszakából származó drámai művek következnek: főként olyanok, amelyek eddig nem kerültek színpadra, filmvászonra, és a rádióban sem voltak hallhatók, így teljes újdonsággal szolgálnak. Hogy e művek olvasva is milyen izgalmasak, most már bárki megláthatja; közöttük pedig olyan, kötetben még kiadatlan prózai művek is helyet kaptak, amelyek kapcsolódnak a melléjük állított drámai művekhez.

A művek sorrendje igen tudatos szerkesztői koncepció eredménye: a csupa érdekes és olvasmányos darab egyetlen sorozata kétféle – sokszor egymással átfedésben lévő – ívet is leír: általuk végigkövethetjük Gion teljes életrajzi és írói pályáját, egyben pedig alkotói és tematikai korszakait.

Megjelenés éve 2019
ISBN-szám 978 963 263 887 4
Terjedelem 800 oldal
Köszönet Készült a Magyar Kormány támogatásával.
A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

  

Mézesmadzag