Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gion Nándor-album

2.980 Ft
2.380 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:
Jelen kötet Gion Nándor (1941–2002) sokoldalú életművének, életpályájának, alkotói világának, sajátos világlátásának bemutatására vállalkozik, és ehhez segítségül hívja az író szövegeit, interjúit, valamint fényképeket és dokumentumokat is.

Leírás és Paraméterek

Jelen kötet Gion Nándor (1941–2002) magyar író terjedelmes és sokoldalú életművének, életpályájának, alkotói világának, sajátos világlátásának bemutatására vállalkozik, és ehhez segítségül hívja az író szövegeit, interjúit, valamint fényképeket és dokumentumokat is. Az írói hagyaték gazdag tárgyi, irat- és képanyaga kiegészíti a kötetbe válogatott szövegeket, újabb információkat adva hozzájuk. A családi fényképek, anyakönyvi kivonatok, képeslapok, térképek rámutatnak, hogyan váltak a szerző korának és életének mozzanatai – a családi és közösségi történetektől a gyermekkor emlékein, terein, ünnepi rítusain át a felnőttkor meghatározó tapasztalataiig – a művek fikciós világának részeivé.

A Hang–Kép–Írás sorozat különlegessége, hogy a hang, a kép és a szöveg segítségével kísérel meg átfogó és természetesen elkerülhetetlenül szubjektív képet mutatni a választott szerzőről, jelen esetben Gion Nándorról.

Megjelenés éve 2018
ISBN-szám 978 963 263 790 7
Terjedelem 192 oldal
Válogatta, szerkesztette Kurcz Ádám István és Horváth Futó Hargita
Társkiadó A Petőfi Irodalmi Múzeummal közös kiadvány
Köszönet A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap, Budapest Főváros X. Kerület Kőbányai Önkormányzat
és a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatta.

Mézesmadzag