Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2022 Napkút próza novella próza

Gáspár Ferenc: Összhang

2.990 Ft
2.390 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:

„…hogy körforgás van, és még Brahma sem él örökké.”

Leírás és Paraméterek

Gáspár Ferenc új novelláskötetében ugyanúgy szerepelnek fantasztikus ősvilági történetek – Zanza, Az erdő mélye –, mint tréfás-ironikus abszurdok – Karma, Joker, Amerikai szektor, A filmnézés gyönyörűsége –, váltakozva teljesen realista módon feltálalt történelmi krimivel – Emberhalál –; vagy ugyanazt a témát hosszabban és rövidebben feldolgozó fantasyval – Elpusztítani sohasem, Rendszerhiba – és tárcába hajló történettel: Szerelem vírus idején, Marha mázli.

Mégis, mind közül talán a legérdekesebb a címadó Összhang című elbeszéléscsokor, ahol a szerző öt különböző szemszögből ír le egy a napjaikban a világhálón sajnos sokat látott jelenetet, melyben a fogoly kivégzésére készülő szereplők közötti feszültség szinte kézzel tapintható. Az összhang csak látszólagos, a mélyben megoldhatatlan ellentétek feszülnek, amit az utolsó novella főszereplője is csak egészen abszurd módon tud feloldani.

Az eddig jobbára történelmi, illetve ifjúsági regényeiből megismert szerző egészen új, izgalmas oldalát mutatja meg ezekben az elbeszélésekben.

Megjelenés éve 2022
ISBN-szám 978 615 6409 77 5
Terjedelem 144 oldal
Köszönet A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Mézesmadzag