Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Florin Lăzărescu: Zsibbadtság

2.490 Ft
1.990 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:
Egy romániai kisvárosban egy férfi teknősbékákat árul az utcán, két kislány állattemetőt működtet egy kertben, egy pincében pedig egyik éjszaka megfagynak az ott tárolt könyvek.

Leírás és Paraméterek

Egy romániai kisvárosban egy férfi teknősbékákat árul az utcán, két kislány állattemetőt működtet egy kertben, egy pincében pedig egyik éjszaka megfagynak az ott tárolt könyvek. A nyugalmazott biológia-tanárnőt, a Nyugdíjasok Kórusának vezetőjét az Alzheimer-kórra utaló tünetei arra késztetik, hogy a családi múlt elvarratlan szálai nyomába eredjen. A negyvenes évei elejét taposó bérlője – miután már mindenféle munkát kipróbált a csigatenyésztéstől az antikvárium-üzemeltetésig – eldönti, hogy regényírásra adja a fejét. Utóbbi azonban közel sem bizonyul egyszerű vállalkozásnak, a kezdő író az Intelligencia-kifejtő Ügynökséghez fordul segítségért első kötete megjelentetéséhez…

Florin Lăzărescu regénye bővelkedik abszurdba hajló helyzetekben, különös szereplőkben, de szívszorító jelenetekben is. A regény nemcsak a közelmúlt Romániájának lehetséges látlelete, hanem mindannyiunk tapasztalataira rezonáló mű, amely olyan alapvető témákat dolgoz fel, mint a család, a betegség, az öregedés vagy a felejtés.

Megjelenés éve 2020
ISBN-szám 978 963 263 819 5
Terjedelem 200 oldal
Fordította Bertóti Johanna
Köszönet A kötet megjelenését támogatta Román Kulturális Intézet, Communitas Alapítvány (fordítás)

  

Mézesmadzag