Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fazekas István: Amicus caesaris

1.490 Ft
Kiadó:
Jézus perének sokféle megközelítése létezik. Fazekas István dolgozatában a kitűzött célt jól megválasztott és pontosan alkalmazott módszerrel éri el. Ez a vonatkozó eljárásjog ismertetése és a per minden egyes eseményének beillesztése a kapcsolódó zsidó és római jogba.

Leírás és Paraméterek

Jézus perének zsidó és római jogi jellemzői

Fazekas István Váci Mihály-díjas költő, műfordító és drámaíró a híres római jogásznak, Zlinszky Jánosnak volt a tanítványa. Bevallása szerint tőle kapta a legnagyobb ösztönzést arra, hogy Jézus perével foglalkozzon. A tanulmány több tudományos konferencián is díjnyertes pályamű lett.

„Jézus perének sokféle megközelítése létezik. Fazekas István dolgozatában a kitűzött célt jól megválasztott és pontosan alkalmazott módszerrel éri el. Ez a vonatkozó eljárásjog ismertetése és a per minden egyes eseményének beillesztése a kapcsolódó zsidó és római jogba.”

Somogyi Alfréd

„Az értékes munka azt a kérdést is fölveti, hogy vajon az egyes adatok (amelyeknek jogi vizsgálatát végzi a szerző) mennyiben felelhetnek meg a történeti tényeknek, és mennyire inkább teológiai szempontnak.”

Karasszon István

Megjelenés éve 2016
ISBN-szám 978 963 263 580 4
Terjedelem 88 oldal

Mézesmadzag