Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2018 Napkút próza novella próza

Doncsev Toso: Fischer Ármin reggelije

1.990 Ft
1.590 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:
Doncsev Toso novelláskötetében képes szuverén írói világot teremteni: az ő világa a Duna-part és a Hold utca határolta külvárosias Belváros 1950-es, ’60-as évekbeli színtere, miliője, alakjainak galériája, súlyos, fojtott, időnként mégis fölszabadult atmoszférája.

Leírás és Paraméterek

Doncsev Toso novelláskötetében képes szuverén írói világot teremteni: az ő világa a Duna-part és a Hold utca határolta külvárosias Belváros 1950-es, ’60-as évekbeli színtere, miliője, alakjainak galériája, súlyos, fojtott, időnként mégis fölszabadult atmoszférája. A szerző azt tárja föl, hogy ebben a vedlett, kopott környezetben, a szürke bérházak mélyén akkoriban milyen nyüzsgő élet folyt. Ez a tér és idő már az övé, úgy, ahogyan például Fejes Endréé az 1960-as évek VIII. kerülete, ahogyan Krúdy Gyuláé az 1930-as évek Óbudája.

Elbeszéléseiben a nagytörténelem eseményeit alulnézetből ábrázolja; alakjainak többsége kiszolgáltatott ember: hadirokkant házmesterek, boldogtalan, kacér pillantású kocsmárosnék, bolgár boltosok, férfibolondító fodrászlányok, metróépítő keszonmunkások, hajdani apácák. Többségük ugyan kiszolgáltatott kisember, akik feje fölött ott dübörög a történelem, de nem sodródó alakok. Kínlódnak, vergődnek, csalódnak, újrakezdenek, de boldogulni akarnak. Nem minden áron, de elszántan keresik az esélyeket.

Most is remekül rajtolt. Háttal a folyónak, a cipőjéből kilépve félig lehajolt, de így is látta, mikor kell elrugaszkodnia. Egy szempillantással korábban, mielőtt meghúznák a ravaszt.

Megjelenés éve 2018
ISBN-szám 978 963 263 813 3
Terjedelem 144 oldal
Köszönet A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap, Budapest Főváros II. Kerületi Bolgár Önkormányzata, Újbuda Bolgár Önkormányzata,
XXII. ker. Bolgár Nemzetiségi Önkormányzata és Kecskemét Megyei Jogú Város Bolgár Települési Nemzetiségi Önkormányzata támogatta.

Mézesmadzag