Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2023 mese

Dobó Dorottya: A zapumai varázsló legendája

2.990 Ft
2.390 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:

Hámos Dezső jókedvűen kortyolt bele a szokásos tízórai duplahabos mokkás frappuccinójába, ami kicsit ugyan megpörkölte a nyelvét, ám ő emiatt cseppet sem zavartatta magát. Már négy kerek esztendeje, amióta ezen a helyen dolgozott, minden délelőtt ugyanezt az italt itta, és türelmetlen ember lévén minden délelőtt habozás nélkül mártotta száját a forró lébe, így a szájüregi égési sérülés elszenvedése mostanra már a napi rutinja részévé vált. Ezen a napon mégsem tudta zavartalanul élvezni e kellemes rituálét, ugyanis Bodobács Barbara olyan erővel csapta ki Dezső picinyke irodájának ajtaját, hogy az ijedt hírszerkesztő szájából minden irányba frappuccino fröcsögött, még Barbara vadonatúj, hófehér nyári ruhájára is loccsant néhány csepp, ami kicsit sem javította az egyébként is feldúlt riporter kedélyét.

Leírás és Paraméterek

Már két hónap eltelt azóta, hogy Zapuma utcáin egy sofőr nélkül elszabadult villamos okozott meglepetéseket. Tomi és Bogi mostanra elválaszthatatlan jóbarátok lettek, és idejük legnagyobb részét a város főterén kiállított villamos utasterében töltik. Egy nap azonban a jármű köddé válik, ráadásul a város vezetése nem sok energiát fordít a felkutatására, így hőseink maguk kénytelenek a nyomába eredni. Ebben segítségükre van Horgas Viki (a közismert villamosirányító lánya), Monostori Gabi (a rendőrfőkapitány fia), valamint Zsigmond bácsi (a nyugalmazott időjós).

Kik rabolták el a villamost? Mi köze mindennek a Zapumai Állatkertben történt betöréshez? És hogyan vezetnek el a szálak Wilhelm Fischerig, az ismert zapumai bűvészig, akinek még a villamos oldalára ragadt plakáthoz is köze lehet? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Tomi, Bogi és újdonsült segítőik, de ugyanezek a kérdések foglalkoztatják Bodobács Barbarát, a megállíthatatlan riportert is, aki csapatával ismét az igazság nyomába ered.

A sorozat első kötete: A zapumai kóbor villamos

Megjelenés éve 2022
ISBN-szám 978 615 6555 14 4
Terjedelem 160 oldal
Illusztráció Buzási Viktória

Mézesmadzag