Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2022 Napkút próza próza regény

Demény Péter: Visszaforgatás

2.490 Ft
1.990 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:

„...én a rendet keresem, azt a mesterséges rendet, amely már kizárólag mesterséges lehet, ha egyszer természetes rendet, ha egyáltalán van ilyen, nem hagytak rám örökül, és ezt a rendet a történetekben keresem, mert bennük megcsillan valami, amiről olykor úgy tűnik, egy egészből szakadt ki, onnan hullott közénk, meg aztán, ezek a történetek valóban megtörténtek, és velem történtek meg, senki nem veheti el őket tőlem, senki a világon, s ha már megtörténtek velem, akkor hátha segítenek is rajtam, hátha kiderül belőlük valami, nem tudom.”

Leírás és Paraméterek

Visszaforgatás egy óriáscsecsemő regénye. Aki nem tud elszakadni mérgező szüleitől, annak elemeznie kell őket is, magát is – ezzel próbálkoztam. Kulcsregény tehát, de remélhetőleg mégiscsak több, legalább abban az értelemben, hogy magában hordozza igazolását, és hogy más is tud valamit kezdeni vele. Ha tizenhat év múltán is hatni tud (először 2006-ban jelent meg a kolozsvári Koinónia Kiadónál), akkor talán volt értelme megírni. Meg amúgy is.

Ebben a regényben egy magányra ítélt fiatalember meséli az életét, aki ráadásul író. Mivel úgy gondolja, ekként feladata az, hogy másokkal és önmagával szemben kíméletlenül számoljon be mindenről, ami történt, a történet mesélése közben szüntelenül az események okait keresi. Maga a cím is erre utal: egy író, mondja a narrátor, mintha mindig egy kamerát hurcolna magával, amelyet soha nem kapcsol ki, s amely az ő gesztusait éppúgy rögzíti, mint a máséit.

Megjelenés éve 2022
ISBN-szám 978 615 6409 80 5
Terjedelem 182 oldal
Köszönet Megjelent Demeter Róbert, Gobesz Margit, Herczeg Ferenc, Kovács Klára és Attila, Van Beelen Tobák Réka, Varga Réka
és néhány olyan ember támogatásával, akik névtelenek szeretnének maradni.

Mézesmadzag