Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2024 műfordítás novella próza

Darázskúra

2.490 Ft
1.990 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:

A kiadvány előrendelhető.

A kosár ikonra kattintva megadhatja e-mail-címét, így a kötet megjelenésekor értesítést fog kapni a vásárlás lehetőséről. A feliratkozás semmilyen elkötelezettséggel nem jár.

* * *

„Marcovaldo az ebédjét mindennap újságpapírba csomagolva hozta; a padon ülve kibontotta, és adott egy darabot az összegyűrt újságból Rizieri úrnak, aki már türelmetlenül nyúlt érte, mondván: „Nézzük csak, mi az újság!” Egyforma érdeklődéssel olvasta el az akár két évvel korábbi híreket is.

Így történt, hogy egy napon a reuma méhek mérgével történő gyógymódjáról talált egy cikket.”

Leírás és Paraméterek

Karner András válogatott műfordításai

Marcovaldo alakjában Italo Calvino egy többgyerekes munkásember figuráját alkotta meg, aki amolyan csetlő-botló, de talpraesett chaplini figura. Többnyire pórul jár elképesztő ötleteivel, de míg novellabéli környezetét felbosszantja, addig olvasóját jóízű nevetésre ingerli.

Laura Simeoni itt közölt rövid novellája az Isonzó környéki nagy csaták áldozatait siratja meg nemzetiségre való tekintet nélkül.

Emile Bernard írásai, levelei Van Gogh, Gauguin és Cézanne munkásságának értékes művészettörténeti forrásai. A kötetben Emlékek Paul Cézanne-ról, levelek című írása olvasható.

G. Lenotre krimibe illő, izgalmas történészi okfejtéssel göngyölíti fel azokat a szálakat, melyek XVI. Lajos és Marie Antoinette fiának, a gyermekkorú trónörökösnek sorsára próbálnak dokumentarista választ találni.

V. Puriskevics naplójából hiteles önvallomás segítségével napról napra nyomon kísérhetjük Raszputyin meggyilkolásának előkészítését és végrehajtását. Izgalmas történelmi „krimit” ajánlunk a rejtélyek iránt érdeklődő olvasónak.

Az utolsó tárcanovella nem fordítás, hanem a fordító megemlékezése egy ókori királylányról, aki nem félt a mártíromságtól, hogy Krisztusnak tett fogadalmához hű maradjon. Élete példamutatás korunk haszonleső, materialista emberének.

Megjelenés éve 2024
ISBN-szám 978 615 6555 94 6
Terjedelem 106 oldal

Mézesmadzag