Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Borut Kraševec: Agni

2.990 Ft
2.390 Ft
20%
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A szlovén kisregény, amelyet az olvasó a kezében tart, egy újszülött nyúlnak, Agninak az életeseményeit követi nyomon. Az ő szemével követhetjük a regény többi szereplőjének életét, szerelmi bonyodalmait, a rácsokon innen. ’Agni’ az ógörögben tisztát, szüzet jelent, latin megfelelője az agnus, az (áldozati) bárány, akit az emberi világba vetnek. A hindu vallásban a tűz istennője, aki a testi és kozmikus tudat szimbolikus egyesítője.

Műfaját tekintve nagyon sokszínű a kisregény, megtalálhatók benne az idillikus falusi élet elemei és a szerelem motívumai egyaránt, a vad ösztönök világa, a horror és a borzalmak, valamint a krimi nyomai is. A magyar olvasót talán kimondhatatlanul is egy megíratlan „József Attila-i regényre” emlékeztetheti, amelyben a ketrec rácsai között Agni (vagy bárki) képzelhet egy kis szabadságot magának, és ahol az elme tudomásul veszi az ösztönöket idebent. És épp e kettő (az ösztönök és szabadság) a regény mozgatórugói.

Lukács Zsolt

Megjelenés éve 2023
ISBN-szám 978 615 6555 83 0
Terjedelem 186 oldal
Fordította Lukács Zsolt
Borító Keserü Piroska
Köszönet A regény fordítása és kiadása a Javna agencija za knjigo (JAK) támogatásával jelent meg.A fordítás a Szlovén Fordítóházban készült, Dol pri Hrastnikuban (Sovretov kabinetben) 2022 májusában.

Mézesmadzag