Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2020 próza regény

Bognár Antal: Mesés éveink

2.490 Ft
1.990 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:
Akit megragad Jákó Béla nyugalmazott kézbesítő rövid, mintegy száz futamban felképlő históriája, az biztosan nyomban el fogja olvasni újra, mert igazi dimenzióját csak ekkor, másodszorra nyeri el. Megfosztaná magát a befogadásnak ettől az átlényegülésétől, aki megtorpan a lublói lépcső alatt, és bele sem kezd az ismerkedésbe az elhallgatások és félreértések, csatamezők és átváltozások, a foszladozó múlt és a lopakodó, hideglelős jövő ködképeiből építkező szöveggel.

Leírás és Paraméterek

Beszélykék egy elképzelt regényből

Akit valamiképp megragad Jákó Béla nyugalmazott kézbesítő rövid, mintegy száz futamban kirajzolódó históriája, az nyomban el fogja olvasni újra, mert igazi dimenzióját csak ekkor, másodszorra nyeri el. Eleve megfosztaná magát a befogadásnak ettől a dimenziójától, aki megtorpan a lublói lépcső alatt, és bele sem kezd az ismerkedésbe az elhallgatások és félreértések, elhagyott csatamezők és egy mellbevágó átváltozás, a foszladozó, fájó múlt és a lopakodó, hideglelős jövő ködképeiből építkező szöveggel. Hiszen nincs ember, akinek, akárhogy is, ne lehetnének, ne kellene hogy lehessenek mesés évei Torontálban, Csíkban, Avarföldön, Dunahegyközben Budapesten… Vagy ki tudja, hol.

A 70. életévébe lépő szerző új könyve 

Szóval azt mondod, papa, azt a szarvasbogarat ott fenn, a hosszú szakasz elején, felülről a harmadik lépcsőfok hajlatába húzódva találtad reggel. És megmoccant, életjelet adott még, amikor a botoddal megpiszkáltad. 

Jó, hogy észrevettem és nem léptem rá, hümmög az öreg. A páncélja csodásan fénylő, aranybarna. Kifejlett, gyönyörű szép agancsot hordoz a fején – és, úristen, mekkora! Hatalmas, esküszöm, tenyérnyi! 

Mikor megláttam, azt hittem, kimúlt. Az első gondolatom az volt, keríteni kell egy dobozt, és gondosan beletéve oda kell adni az iskolásoknak, akik itt járnak el, ismerek egy kislányt, biztosan megörülnének neki, beviszik szerzeményüket a szertárba, dísze lesz a természetismereti gyűjteménynek. Élt még, moccant egyet, de nem fogta menekülőre, futamodásában megtorpanva ott támaszkodott tovább napköszöntő pózban tüskés szálkalábain, nyilván jártányi ereje sem maradt, mikorra rávirradt itt. Dideregtetnek még ilyenkor a reggelek.

Megjelenés éve 2020
ISBN-szám 978 963 263 977 2
Terjedelem 160 oldal
Köszönet A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Mézesmadzag