Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bella István-album

2.980 Ft
2.380 Ft
20%
Kiadó:
Bella István (1940–2006), a kétszeres József Attila-díjas és Kossuth-díjas költő Sárkeresztúr világából indult, Székesfehérvárott írta első verseit, majd haláláig a főváros polgára, „sorsosa” lett. Életművében így épült egésszé az anyanyelv gazdagsága és leleményektől burjánzó hajlékonysága, a városi lét ajándékai és sebzettsége, de az európai irodalom sokféle hangja is, a műfordítás termékenyítő hatása.

Leírás és Paraméterek

Bella István (1940–2006), a kétszeres József Attila-díjas és Kossuth-díjas költő Sárkeresztúr világából indult, Székesfehérvárott írta első verseit, majd haláláig a főváros polgára, „sorsosa” lett. Életművében így épült egésszé az anyanyelv gazdagsága és leleményektől burjánzó hajlékonysága, a városi lét ajándékai és sebzettsége, de az európai irodalom sokféle hangja is, a műfordítás termékenyítő hatása. Így vált lírája testévé és vérévé a testvéri finn-ugor népek költészete, valamint a legfontosabb lengyel szerzők munkássága. Kötetünk e sokszínű életút dokumentumaiból válogat: felvillantja a költő világháborúban eltűnt édesapjának alakját, a fiatal évek nélkülözéseit, az évtizedes újságírói munkát, főként pedig a lírikus műhelyének rejtett zugait.

 A Hang–Kép–Írás sorozat különlegessége továbbra is az, hogy a ritka kéziratok és fényképek mellett a költővel készült hangfelvételekből is válogatást ad.

Megjelenés éve 2008
ISBN-szám 978 963 263 018 2
Terjedelem 160 oldal
Válogatta, szerkesztette Kemény Aranka és Zsille Gábor
Társkiadó A Petőfi Irodalmi Múzeummal közös kiadvány
Köszönet A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap, Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Kulturális Bizottsága
és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala támogatta.

Mézesmadzag