Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bedecs László: Dobai Péter

3.490 Ft
Menny.:db
Kiadó:

A kiadvány előrendelhető.

A kosár ikonra kattintva megadhatja e-mail-címét, így a kötet megjelenésekor értesítést fog kapni a vásárlás lehetőséről. A feliratkozás semmilyen elkötelezettséggel nem jár.

* * *

Leírás és Paraméterek

Dobai Péter Kossuth-díjas író és filmkészítő, a Nemzet Művésze. Filmes, forgatókönyvírói munkássága viszonylag jól feldolgozott, írói-költői életműve viszont csak részben – ezt a hiányt pótolja Bedecs László kismonográfiája.

A műfaj szabályait követve ez a könyv sem vállalkozhat másra, mint választott tárgyának, tehát Dobai Péter írói munkásságának részletekbe menő áttekintésére, a magyar irodalomtörténetben betöltött helyének meghatározására. Ennek megfelelően próbál egy-egy verseskötetet, novellagyűjteményt vagy regényt elhelyezni a kortárs magyar irodalom térképén és az írói életművön belül, próbálja feltárni egy-egy konkrét mű jelentésmezőjét, leírni nyelvi felépítettségét, felmérni újdonságértékét, megkeresni a párhuzamait, kapcsolódásit a tágabb irodalmi térben.

A lassan hatvan éve gazdagodó életmű jelenleg mintegy harminc kötetből áll: tizenöt verseskötetből, tíz regényből, két novelláskötetből, két esszégyűjteményből és néhány könyv alakban publikált forgatókönyvből. Mi másban bízhatnánk: javaslataink hatására Dobai Péter könyvei a szakmai nyilvánosság és a szélesebb közönség számára még vonzóbbá, izgalmasabbá, nyitottabbá válnak majd, újabb lelkes és értő olvasókat nyernek majd meg maguknak.

Megjelenés éve 2024
ISBN-szám 978 615 6759 20 7
Terjedelem 176 oldal
Köszönet A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.A kötet létrehozásában a szerzőt a Magyar Művészeti Akadémia,
megjelentetésében a kiadót az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet támogatta.

Mézesmadzag