Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2017 vers

Ágoston Tamás: A repülés kezdetei

1.490 Ft
1.190 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:
Egészen sajátságos szürrealizmus jellemzi az írásait, nem játékos és ötletszerű, hanem komor és sorsterhes – és mégse végzetszerű, hanem felszabadult. Érezhető a sorai mögött a megéltség, a „lelki munka”, ahogy a valóságot magasabb, távlatosabb, átértelmezhető szintre emeli.

Leírás és Paraméterek

Ágoston Tamásról keveset lehet tudni, rejtőzködő életet él, kerüli a nyilvánosságot, és rövid életrajzi adatokat közöl csak magáról („1985-ben született Mezőkövesden, Debrecenben filozófiát tanult, utána egy ideig Németországban élt”).

Néhány évvel ezelőtt tűnt fel a verseivel, és legsűrűbben a Liget online folyóiratban publikált eddig.

Egészen sajátságos szürrealizmus jellemzi az írásait, nem játékos és ötletszerű, hanem komor és sorsterhes – és mégse végzetszerű, hanem felszabadult. Érezhető a sorai mögött a megéltség, a „lelki munka”, ahogy a valóságot magasabb, távlatosabb, átértelmezhető szintre emeli. Élek a gyanúval, hogy legtöbb verse álomleírás, annak az embernek a döbbenetes erejű álom-koncentrátumai, aki hajnalban ébredve pontosan fel is tudja idézni és szavakba is tudja önteni az élményeit. A tudattartományok közötti ilyen tiszta és láttató, fegyelmezett közvetítés – nagyon ritka erény!

Lapis József kritikus 2016 kultkölteményei című cikkében az év egyik meglepetésemberének nevezte Ágostont.

Az azóta eltelt pár hónapban Ágoston Tamás egy teljes kötetet írt, csupa új, eddig sehol nem közölt verssel – ezt az átgondolt, egységes anyagot nyújtjuk át most az olvasóknak, bízva benne, hogy első kötete révén szerzőnk végre szélesebb, teljesebb bemutatkozáshoz juthat.

Kállay Kotász Zoltán

Megjelenés éve 2017
ISBN-szám 978 963 263 716 7
Terjedelem 64 oldal
Társkiadó A Műpártolók Egyesületével közös kiadvány.
Köszönet A mű kiadását az Océ Inkjet technológia forgalmazója, a Canon Hungária Kft. biztosította,
a könyv nyomtatását és kötészetét a Kapitális Nyomdaipari Kft. végezte, a papírt az Europapier Budapest Kft. biztosította.

Mézesmadzag