Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Adela Greceanu: A vörös zoknis menyasszony

1.990 Ft
1.590 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:
Meghökkentő és felkavaró történetfoszlányok egy esküvőjére készülő nő szerelmi életéből, amely mindvégig titokzatos, kifürkészhetetlen marad.

Leírás és Paraméterek

Meghökkentő és felkavaró történetfoszlányok egy esküvőjére készülő nő szerelmi életéből, amely mindvégig titokzatos, kifürkészhetetlen marad. Pillanatok és hangulatok szűrődnek át jelenéből és múltjából, miközben el-elhomályosul a valóság és fikció közti határ. És miközben haját rituá­lisan, éjszakába nyúlóan fésülik az asszonyok, nem csupán a menyasszony, de a fésülőnők titkai is feltárulnak előttünk. Zajos, aztán el-elnémuló csevejük néhol nevetésre, elgondolkozásra, máskor pironkodásra készteti az olvasót. Adela ­Greceanu regénye magával ragadó lírai utazás, amely egyszerre játszik a nyelv szabadságával és az olvasó képzelőerejével. Valószerű és abszurd, humor és melankólia fonódik benne össze észrevétlenül, míg kellemesen lebegünk a hétköznapok egyszerűsége és rejtelmei között. 

Adela Greceanu író, újságíró, 1975-ben született Nagyszebenben. Újságírónak tanult, 1998-tól a Román Kulturális Rádiónál dolgozik. Jelenleg Bukarestben él. 1997-ben jelent meg első verseskötete az Eminescu Kiadónál Kötetem címe, amely annyira foglalkoztat… (Titlul volumului meu, care mă preocupă atît de mult…) címmel, amely elnyerte a Cristian Popescu-nagydíjat és a Szebeni Írók Szövetségének díját. 2008-ban jelent meg első regénye, A vörös zoknis menyasszony (Mireasa cu șosete roșii) a Poliromnál. Folyamatosan publikál rövidprózát és verset számos folyóiratban. Német, angol, svéd, holland, görök, magyar, olasz, török, szlovén, szerb, horvát nyelvre is fordítottak már részleteket műveiből. 

Megjelenés éve 2018
ISBN-szám 978 963 263 803 4
Terjedelem 154 oldal
Fordította Albert Dorottya
Köszönet A kötet megjelenését a Román Kulturális Intézet (Institutul Cultural Român) támogatta.

Mézesmadzag