Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2022 napló utazás

Adamek Katalin: Borzongások

2.490 Ft
1.990 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:

Egy szép napon az egyik partnerünk kirándulásra hívott meg engem és kollégámat. Igent mondtunk. Limát elhagyva egy nagy területű szemétlerakótelep mellett haladtunk el. Éppen akkor borított ki egy teherautó egy rakomány hulladékot, helyesebben szólva: szemetet. Pillanatok alatt ott termett a semmiből egy csapat ember, és hangyamódra lepték el a lerakatot, kutatva-keresve turkáltak bármiféle „kincs” után. Megrázó pillanatok voltak ezek, különösen akkor, amikor azt láttam, hogy az emberek a környező domb oldalába vájt odúkból figyelték (életvitelszerűen éltek ott), hogy mikor érkezik a rakomány, mert elsőként szerettek volna lecsapni rá.

Továbbutaztunk Ticlio felé. Utunk az Andokon keresztül vezetett egyre magasabbra. Turistákat szállító vonat is jár nagy ritkán erre. Valaha ez volt a világ legmagasabbra felmászó vasútvonala. Felfelé menet egyre ritkább a levegő, amit különösen akkor éreztem, amikor a „szükség” kiszállásra kényszerített bennünket. A fiúknak – mint általában – egyszerűbb dolga volt, nekem fedezéket kellett keresnem egy bozót mögött. A rövid utat nagy nehézségek árán tettem meg, szinte lebegve sikerült visszatérnem a kocsihoz. Akkor néhány percre az asztronauták bőrében éreztem magam. Csak bámultam az asszonyt, aki a hátára kötött gyermekével lámát legeltetett, miközben kötögetett, meg azokat a fiatalokat, akik – csodák csodája – futballoztak a közelben!

Leírás és Paraméterek

Adamek Katalin „beutazta a világot”: részben foglalkozásának köszönhe­tően, részben álmait követő turistaként. Már fiatalon különböző külkereskedelmi vállalatokhoz került, és kiállításszervezőként olyan országokba is kiküldték, ahová magyar állampolgárok akkoriban nem kaphattak vízumot. Az első, másfél évig tartó iráni kiküldetés óta munkája elvitte Líbiába, Peruba, Ausztráliába, Japánba, Indiába, Törökországba, Egyiptomba, Svájcba is, valamint már olyan nem létező államalakulatokba, mint a Szovjetunió, Csehszlovákia, Nyugat-Németország (NSZK) és a Német Demokratikus Köztársaság (NDK). Magánúton visszatért Japánba is, bejárta Mongóliát, Kubát és többek között az Azori-szigeteket, felkereste a Grand Canyont, és egy római katolikus csoporttal elzarándokolt a Szentföldre. Könyve mégis több az emlékidézésnél: a történelmi tények és szokásrendszerek mellett tapasztalatairól, gasztronómiáról, anekdotákról, vágyakról és kapcsolatokról is beszél.

Megjelenés éve 2022
ISBN-szám 978 615 6409 58 4
Terjedelem 176 oldal

Mézesmadzag